Info    Contact    English


Studio Sander

grafisch & illustratief ontwerp

Studio Sander 

grafisch & illustratief ontwerp

Boekomslagen


Verzameling boekomslagen voor diverse boeken & proefschriften. Klik op de cover om de achterkant te bekijken.

Het Gouden Ei - Tim Krabbé

Het gouden ei slaat op een droom dat de vermiste vrouw in het boek ooit heeft gehad: opgesloten zitten in een gouden ei dat door het heelal vloog. Alles was zwart, er waren niet eens sterren, ze zou er altijd moeten zitten en ze kon niet doodgaan. De cover-illustratie beeld deze nachtmerrie uit.
Het Parfum - Patrick Süskind

De voorkant van deze klassieker heeft iets weg van de inhoud van een parfumfles, maar wanneer de achterkant bekeken wordt blijkt dat de cover niet is wat het lijkt: net zoals in het boek bestaat dit parfum uit vermoorde vrouwen.

Een leuk detail is dat de uitmuntende neus van de dader op de achterkant óók aanwezig is (in de uitsparing van het haar).
Proefschift - Julia Witjes, 2023

Juul heeft in Kaapstad haar PhD afgerond met een onderzoek naar hoe darmbacteriën de lever kunnen manipuleren (bijv bij suikerziekte). Iets wat je als lezer liever niet van dichtbij bekijkt, daarom is gekozen om voor het boekomslag en tussenpagina’s juist de kleuren van de Zuid Afrikaanse vlag als uitgangspunt te nemen.

Op de cover staat de Tafelberg, in deze skyline van Kaapstad zijn de lever en darmen als grafische vormen gebruikt. Daarnaast is het kleurconcept doorgetrokken in de hoofdstukken: elk hoofdstuk heeft haar eigen kleur en komt op de tabjes op de zijkant terug.
Patronen Doorbreken - Hannie van Genderen, Gitta Jacob & Laura Seebauer

Het letterlijk doorbreken van een patroon laat in één oogopslag zien dat het veranderen van nagatief patroongedrag wel degelijk mogelijk is. De bewegende bal laat zien dat de verandering voornamelijk in de actie zit.
1984 - George Orwell

De titel van deze dystopische toekomstroman is zo groot mogelijk in het vlak is geplaatst. Deze benadering geeft een beklemmend gevoel. Het oogt intimiderend en er is geen ademruimte meer. Gevolg is dat er weinig plek over blijft voor de (naam van de) schrijver, iets waar de hoofdpersoon in dit boek ook last van heeft.
Het Diner - Herman Koch

De hoofdpersoon in dit knotsgekke boek heeft werkelijk op alles wat aan te merken. Dit tovert als lezer al gauw een grijns op het gezicht. Een grijns die de hoofdpersoon ook moeilijk weet te onderdrukken.

Grijnzen komt geregeld voort uit ongemak: bedenk de geforceerde glimlach bij een ongemakkelijke situatie. Bijvoorbeeld in dit boek: de doos van Pandora kan op elk moment geopend worden in het luxe restaurant met de minister president aan tafel.

Deze smet op de avond is als een etensrestje dat tussen de tanden is blijven steken (het zal je maar gebeuren tijdens zo'n luxe diner). Wie heeft er de ballen om er als eerste iets van te zeggen?
︎︎︎ meer werk